Actualitate

Caravana Bibliei,proiect cultural-educativ organizat de Asociația Conștiință și Libertate

COMUNICAT DE PRESĂ

Asociația Conștiință și Libertate organizează  în perioada 24 – 27 februarie 2020 în Alexandria, proiectul cultural-educativ intitulat „Caravana Bibliei”. Evenimentul se va desfășura în spațiul situat pe str. Libertății, bl K3, parter în intervalul orar 10:00-13:00 și 15:00 -17:00, în perioada menționată anterior.

Pe lângă vizitarea expoziției cu principalele versiuni de Biblie în limba română, participanții sunt de asemenea așteptați să participe la activitățile propuse în cadrul celor șase standuri pregătite de organizatori, după cum urmează: test de cultură generală –10 întrebări pentru verificarea cunoștințelor biblice ;  expoziția – prezentarea cronologică a modului în care a fost scrisă Biblia; film documentar – cum au fost descoperite sulurile de la Qumram; ortografie specială  –  voluntarii noștri vor transcrie numele participanților cu litere ebraice; citat biblic – toți vizitatorii vor avea posibilitatea să primească un scurt text care este o  promisiune pentru viață; cartea de aur – scrierea într-o carte specială a impresiile celor prezenți despre Biblie și proiectul desfășurat.

Proiectul nostru cultural vine în contextul 2020 – Anul Global al Bibliei și al marcării Anului Bibliei la Editura Viață și Sănătate. Biblia este clasată pe locul I în Cartea Recordurilor la categoria cărți de non-ficțiune cu cinci miliarde de exemplare vândute doar până în anul 1975, fiind cea mai vândută și cea mai distribuită carte a tuturor timpurilor. Estimări recente ale Societății Biblice Interconfesionale din România arată că doar în ultimii ani, la nivel mondial Biblie a fost distribuită în peste 500 milioane de copii anual.

Menționăm că este pentru prima oară când se organizează un astfel de eveniment în Alexandria. Organizatorii așteaptă să participe elevii și tinerii din oraș pentru a descoperi istoria fascinantă a Sfintei Scripturi.

Asociația Conștiință și Libertate are o vastă experiență în promovarea valorilor legate de libertatea religioasă și demnitatea umană  și a fost implicată de a lungul timpului în desfășurarea unor programe în cadrul Parlamentului României sau în mediul academic. Printre alte demersuri, aceasta își propune să disemineze în societate principii morale sănătoase care rezidă din cartea fundamentală a creștinismului – Sfânta Scriptură.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button