ActualitateSocial

Caravana “Fii pregătit!” ajunge în județul Teleorman!ISU Teleorman organizeaza cursuri de pregătire a populației în situații de urgență

 

Sâmbătă, în intervalul orar 09:00 – 17:00, personalul ISU Teleorman va organiza cursuri de pregătire a populației pentru acordarea de prim ajutor în situații de urgență. Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundații, incendii – și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.

Caravana“Fii pregătit!” va ajunge sâmbătă, 11 Mai, în Alexandria și va fi amplasată în Parcul Pădurea Vedea la prima ediție a Zilei Județului Teleorman organizată de către Consiliul Județean Teleorman.

Centrul mobil are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane și este dotat cu toate echipamentele medicale și de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanților.

Cursurile oferite vor include prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România – cutremure, inundaţii, alunecări de teren, incendii etc. şi modul în care populaţia se poate pregăti pentru a le face faţă.

Participanţii vor putea urmări filme realizate de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, iar cursul va conţine și o parte practică interactivă, în care vor fi prezentate măsurile de prim-ajutor de către paramedici SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”A. D. Ghica” Teleorman, precum şi demonstraţii în domeniul altor situaţii de urgenţă.

Fiecare cetățean trebuie să fie conștient că are nevoie de o minimă pregătire pentru a face față dezastrelor care pot apărea oricând: cutremure, inundații, incendii, etc.

În felul acesta se poate proteja pe sine, familia sa, dar și comunitatea de pericole.

Șansele de supravieţuire cresc considerabil dacă suntem pregătiţi.

Aceasta este al patrulea an când Caravana “Fii pregătit!” pornește la drum, pentru cursuri de instruire a populației. În luna mai, Caravana “Fii pregătit!” va mai ajunge în București (14-15 Mai)

Cei care doresc să participe la cursurile organizate în Caravana “Fii pregătit!” se pot înscrie pe pagina de internet a Fundației pentru SMURD – http://fundatiapentrusmurd.ro/centrul-mobil-de-instruire-smurd/, unde se găsește calendarul deplasărilor până în luna august.

În trei ani de la lansare, caravana a parcurs peste 47.000 de kilometri și a ajuns în 134 de localități. Mai mult de 900 de voluntari, paramedici și formatori ISU au participat activ la instruirea a peste 31.000 de persoane, în cadrul celor aproape 1.400 de sesiuni de instruire. Numărul total al beneficiarilor se ridică la peste 150.000 de persoane, care sunt acum informate și știu să reacționeze mai bine în fața unei situații de urgență.

Caravana “Fii pregătit!” este un proiect al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, operat de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi care a fost susţinut financiar de Fundaţia pentru SMURD, cu sprijinul Fundației Vodafone România.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button