Educatie

Conferință tematică în cadrul Campaniei Naţionale „Vaccinare şi testare pentru învăţare!”

Conferința se transmite online

În cadrul Campaniei Naţionale „Vaccinare şi testare pentru învăţare!”/#ÎntoarcereaLaŞcoală Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman organizează vineri, 16 aprilie 2021, o conferinţă tematică la care va participa doamna Maria Ştefania Manea, secretar de stat în Ministerul Educaţiei. Evenimentul se va desfășura în sala de festivităţi a Liceului Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Alexandria, începând cu ora 9:30.

Campania Națională „Vaccinare și testare pentru învățare!”/#ÎntoarcereaLaŞcoală are ca scop informarea elevilor, a cadrelor didactice și a părinților cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19, prin vaccinarea voluntară a personalului didactic și testarea elevilor (conform Ordinului comun de ministru nr. 3.235/93/2021, cu modificările și completările ulterioare), respectiv a angajaților din sistemul de învățământ. Campania urmărește, de asemenea, reîntoarcerea la școală a tuturor elevilor și susținerea examenelor naționale, în condiții de siguranță.

La conferința tematică, vor participa fizic reprezentanţi ai instituțiilor partenere: D.S.P. Teleorman, Instituţia Prefectului Judeţul Teleorman, Primăria Municipiului Alexandria, Consiliul Judeţean Teleorman, precum și reprezentanți ai organizaţiilor sindicale din învăţământ, ai Consiliului Judeţean al Elevilor, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți şi directori ai unor unităţi de învăţământ din judeţ. Conferinţa va fi transmisă on-line şi va putea fi urmărită live de către toți directorii tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Teleorman.

În cadrul campaniei, vor fi analizate toate aspectele de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ, precum pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online, impusă de situația epidemiologică, organizarea simulărilor la nivel județean, plata burselor pentru elevi în cuantumul minim stabilit conform HG 1.064/2020, transportul elevilor, planurile-cadru pentru liceu, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației, analiza necesității de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor în învățământul preuniversitar.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button