Educatie

Controale la unitățile de învățământ din Teleorman

Comunicat de presă

Prefectul  județului Teleorman, Haralambie Epure, a emis ordinul privind constituirea de echipe mixte care se vor deplasa la unitățile de învățământ din județ în vederea verificării stadiului pregătirii unităţilor şcolare pentru începerea în bune condiţii a anului şcolar 2022-2023.

Echipele mixte vor fi formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului – Județul Teleorman, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman și ai Direcţiei de Sănătate Publică a Județului Teleorman și îşi vor desfăşura activitatea în perioada 16 – 31.08.2022.

Centralizarea datelor, pe baza notelor de control, se va realiza de către Direcţia de Sănătate Publică a Județului Teleorman și Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, care vor întocmi un raport comun final ce va fi prezentat prefectului județului Teleorman, la data de 1 septembrie 2022.

Verificările desfășurate de echipele mixte de control vor urmări mai mulți indicatori, cei mai importanți fiind:

Autorizațiile privind funcționarea instituției de învățământ;

Structura funcțională a unității de învățământ, cu accent pe numărul total de copii, numărul de cadre didactice, numărul de copii / clasă / grupă;

Starea clădirii în care funcționează instituția de învățământ;

Starea igienico-sanitară a sălilor de clasă;

Situația anexelor și echipamentelor sanitare;

Situația igienico – sanitară a spațiului pentru educație fizică;

Stadiul lucrărilor de renovare / reabilitare;

Respectarea măsurile de protecție împotriva COVID 19;

Prefectul judeţului a solicitat ca în baza rezultatelor verificărilor să se facă propuneri pentru îmbunătăţirea, diversificarea, modernizarea și adaptarea managementului instituțiilor de învățământ la realitățile economico – sociale actuale, implementarea sistemelor de siguranţă în incinta şi în zonele din imediata apropiere a unităţilor de învăţământ, a normelor de sănătate și a creșterii calității actului educațional.

Totodată, membrii comisiilor de verificare trebuie să constate şi aspectele pozitive, identificându-se astfel abordările cele mai eficiente care pot conduce la bune practici de urmat.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button