Actualitate

Costurile de producție vor duce la scumpirea pâinii

Pâinea noastră cea de toate zilele se va scumpi din luna septembrie. Cu cât se majorează prețul pâinii, nu știe nici ministrul Petre Daea, care accepta, însă, ca majorarea costurilor de producție va duce la scumpirea pâinii.

Cu toate ca avem grâu din recolta de anul acesta sa dam și la alții, prețul la alimentul de baza cel mai important de pe masa romanilor va creste, creând disconfort și revolta în rândul romanilor.

Nu poți mari prețul pâinii, un produs atât de necesar și achiziționat zilnic de toate categoriile sociale. Pâine este pe masa tuturor romanilor, nu cum este salamul de Sibiu care îl regăsim pe masa romanilor cu nivel de trai cel puțin rezonabil. Se știe ca indiferent cât de mult se va scumpi, pâine va fi achiziționată, asta făcând categoriile vulnerabile sa suporte tot mai greu costul coșului zilnic.

Într-o tara în care brodusul brut din care se fabrica pâinea, grâul, a înregistrat o recolta bună, sa scumpești pâine cea de toate zilele pentru ca “s-a scumpit costul producției”, este o crima, mai ales când vorbim de o națiune care consuma cea mai mare cantitate de pâine pe cap de locuitor din UE.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button