Politic

Dănuț Cristescu: “Am depus un nou proiect legislativ pentru a ușura viața contabililor și a administratorilor de societăți!

Declarație de presă

Am depus la Senat un nou proiect legislativ prin care facem mai ușoară viața celor care conduc companii și celor care țin evidența contabilă a acestora.

Mai precis, acest proiect va însemna că aceia care conduc evidența contabilă a firmelor, nu vor mai fi amendați pentru nerespectarea termenului de 15 zile, necesar pentru înscrierea modificărilor care au loc la nivelul companiilor – este vorba de modificările care necesită înregistrarea mențiunilor la Registrul Comerțului.

Termenul actual de 15 zile, este, adesea, mult prea scurt pentru a putea fi respectat.

Am propus prelungirea acestuia, de la 15 la 30 de zile, calculat de la data emiterii actelor sau de la momentul producerii faptelor supuse obligației de înregistrare.

Nu pierde nimeni dacă acest termen este mai relaxat și permite celor care au obligația efectuării înregistrărilor la Registrul Comerțului să își facă datoria legală, fără stres și într-un termen decent.

Este important să oferim înțelegere, sprijin și soluții mediului de afaceri, iar regulile să fie echitabile și să țină cont de realitățile din teren.

Amenzile aplicate pentru nerespectarea unor termene stabilite în mod subiectiv, demotivează mediul de afaceri și descurajează inițiativele antreprenoriale!

Dănuț Cristescu, senator PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button