Politic

Dănuț Cristescu: ” PNL și USR subminează sistemul național energetic!”

Declarație de presă

După ce parlamentarii USR au încercat să se scuze în fața românilor pentru contestarea la Curtea Constituțională a legii care permitea finalizarea hidrocentralelor din cadrul ariilor protejate ce înregistrau deja un stadiu de construcție de peste 90% și care aveau ca obiect asigurarea independenței energetice și suplinirea închiderii termocentralei Mintia, iată că și astăzi, din nou, senatorii USR s-au abținut de la vot, permițând grupului PNL să întrunească numărul de voturi necesar ca legea PSD să fie respinsă.

Doar 6 voturi au lipsit astăzi României să devină independentă energetic. Miliardele investite în dezvoltarea acestor hidrocentrale generatoare de energie verde vor continua să rămână blocate, investițiile se vor degrada, totul în timp ce România va importa energie electrică de pe piața liberalizată de PNL și USR.

Să fie votul de astăzi doar o coincidență? Refuz să mai cred în coincidențe! Asistăm la un act de subminare a sistemului național energetic, iar totul se întâmplă în timpul celei mai mari crize energetice din ultimii 50 de ani.

Românii merită să beneficieze pe deplin de resursele naturale ale propriei țări. Întreaga clasă politică trebuie să asigure cadrul legal pentru înfăptuirea acestui deziderat de interes național, iar PNL și USR tocmai au demonstrat contrariul.

Partidul Social Democrat nu va abandona această luptă. Vom continua să identificăm soluții legale prin care să deblocăm aceste investiții, să permitem finalizarea și exploatarea acestor hidrocentrale astfel încât capacitatea României de a-și asigura necesarul energetic din producția internă să fie atins, iar cetățenii și economia țării noastre să nu mai sufere din cauza fluctuațiilor speculative a cotațiilor energiei de pe piața internațională.

Dănuț Cristescu, senator PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button