Politic

Dănuț Cristescu: “PSD sprijină pensionarii!”

Declarație de presă

Pentru PSD cel mai important lucru este ca în această perioadă dificilă să ajute cât de mult se poate pensionarii. Ei reprezintă categoria socială cea mai vulnerabilă și de aceea PSD a insistat să li se acorde sprijinul de 700 de lei menit să mai compenseaze din pierderea puterii de cumpărare ca urmare a scumpirilor.

Prin stabilirea pragului de 2000 de lei pensie, sub care se acordă sprijinul de 700 de lei, s-a avut în vedere ca un număr cât mai mare de pensionari să beneficieze de sprijin.

2 pensionari din 3 vor primi acest sprijin de 700 de lei, până la finalul acestui an. Concret 3,2 milioane de pensionari, din totalul de 4,8 milioane aflați în evidența/plata Casei Naționale de Pensii Publice vor fi beneficiarii celor 2,2 miliarde de lei alocate special – adică aproximativ 450 de milioane de euro – ceea ce reprezintă un efort bugetar consistent, în condițiile actuale

Același ajutor de 700 de lei vor primi și foștii militari, veteranii, văduvele și urmașii care încasează o pensie lunară sub 2000 de lei.

Dănuț Cristescu, senator PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button