Politic

Dănuț Cristescu: ” Se simplifică procedura pentru adopții!”

Declarație de presă

Se simplifică procedura pentru adopții !

După mult timp în care nu s-a făcut nimic pentru copiii abandonați, după o lungă perioadă în care mii de copii au pierdut șansa de a avea o familie, ministrul PSD, Gabriela Firea vine și simplifică sistemul de adopție.

Este o decizie care servește interesului major al copiilor, care vor putea fi adoptați mai ușor și care vor ieși dintr-un sistem care-i condamnă, în general, la o viață la marginea societății. În același timp este și o decizie benefică pentru familiile care doresc să adopte un copil și care vor scăpa de barierele birocratice impuse de actuala legislație.

Pentru normalizarea sistemului de adopție se va realiza, pentru prima dată după 1990, o centralizare informatică, la nivel național, referitoare la copiii aflați în situații de risc și la familiile vulnerabile. În paralel vor fi introduse prevederi legale care să asigure accesul familiilor adoptive și al instituțiilor din domeniul protecției copilului și al adopției la acest sistem informatic național, care va cuprinde toți copiii aflați în situații de risc.

Dănuț Cristescu, senator PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button