Politic

Dănuț Cristescu, senator: “Vești bune pentru fermieri!”

Declarație de presă

Vești bune pentru fermieri!

Reluarea producției de îngrășăminte de către principalul producător din România, Azomureș, a fost posibilă în urma activării mecanismului european care permite Comisiei Europene să acorde un ajutor financiar de până la 50 de milioane euro pentru companiile energo-intensive.

Guvernul României a fost unul dintre guvernele UE care au insistat pentru activarea acestui mecanism. După activarea mecanismului, Azomureș a anunțat reluarea producției, ceea ce s-a și întâmplat astăzi.

La Ministerul Agriculturii se analizează noi măsuri de sprijin pentru fermieri, astfel încât creșterile de prețuri la fertilizanți, cauzate de explozia prețurilor la gaze naturale, să fie mai ușor de suportat.

În momentul în care Azomureș a sistat producția, ministrul PSD al Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a deblocat activitatea interministerială a comisiei de omologare a fertilizanților, pentru ca fermierii să găsească pe piață cât mai multe tipuri de fertilizanți.

De la reluarea activității, această comisie a autorizat în decembrie: 57 de noi tipuri de fertilizanți, iar în martie 70 de noi fertilizanți.

Dănuț Cristescu, senator PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button