Politic

Dănuț Cristescu: ” Veste bună pentru tineri! Din primăvară vor putea obține Cardul European pentru Tineret!”

Declarație de presă

Ministerul Familiei anunță o nouă veste bună pentru tineri, care vor putea, din primăvară, să obțină gratuit Cardul European pentru Tineret. Este o nouă măsură care aduce beneficii pentru tineri, pe lângă alte programe deja anunțate, precum Student Invest sau Family Start. Ministerul Familiei a pregătit documentația pentru încheierea parteneriatului cu Asociația Cardului European pentru Tineret și a prevăzut banii în buget pentru organizarea Direcțiilor Județene pentru Familie și Tineret prin care vor fi distribuite cardurile către tineri.

Cardul European pentru Tineret (European Youth Card) este o legitimație destinată tinerilor din Europa, care aduce numeroase beneficii posesorilor săi, atât în țara de origine, cât și atunci când călătoresc în restul țărilor de pe continent.

Prin acest card, tinerii pot obține reduceri la cumpărături, teatru și film, transport în comun sau muzee. La nivel european sunt 6 milioane de posesori ai Cardului European pentru Tineret și peste 60.000 de locații care oferă astfel de beneficii tinerilor.

Un tânăr care deține un astfel de card poate economisi până la 6.000 de lei pe an, în funcție de frecvența utilizării.

Persoanele eligibile pentru obținerea Cardului sunt tinerii cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, așa cum este definiția tânărului în legislația din România.

În prezent Cardul European pentru Tineret poate fi obținut numai contra-cost, iar suma diferă în funcție de perioada de valabilitate. Din primăvară însă, Ministerul Familiei va asigura distribuția gratuită a acestor carduri și va colabora cu asociația din România pentru a găsi alți parteneri care să ofere reducere și beneficii.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button