Actualitate

De astăzi,măsuri suplimentare pentru gestionarea situației generate de infecția cu SARS CoV-2, pe raza municipiului Alexandria

Comunicat de presă

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Alexandria a emis H.C.L.S.U. nr. 13/ 19.04.2021, valabilă începând cu data emiterii acesteia pentru o perioadă de 14 zile, respectiv până la data de 02.05.2021 inclusiv, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, urmare statisticilor prezentate cu privire la rata incidenței cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile, în Municipiul Alexandria, la momentul comunicării fiind de 3,17 cazuri la 1000 de locuitori.

Măsurile suplimentare care s-au adoptat la nivelul municipiului Alexandria pentru perioada 19.04.2021-02.05.2021, le vom expune mai jos, cu precizarea că hotărârea C.L.S.U. nr. 13/ 19.04.2021 o puteți vizualiza în integralitate accesând link-ul: https://www.alexandria.ro/actiuni-locale/,

– purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice.

– sunt interzise organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise, cu excepția celor organizate și desfășurate potrivit pct. 2-18 din H.G. nr. 432/2021.

– se interzice organizarea oricărui tip de eveniment/ petrecere (nunți, botezuri, mese festive, aniversări și alte asemenea), în spații închise si spatii deschise, după cum urmează: saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/ corturi de evenimente, fără a se limita la acestea;

– se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/ sau concerte.

DE REȚINUT:

– căsătoriile se pot celebra în fața ofițerului de stare civilă, numai la sediul primăriei, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

– cununiile religioase și botezurile se pot oficia în biserică, cu participarea a maxim 16 persoane, cu respectarea măsurilor de distanțare socială.

SE INTERZIC, pentru perioada 19.04.2021 – 02.05.2021, inclusiv, următoarele:

– activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor,cafenelelor, barurilor, în interiorul clădirilor.

– activitatea operatorilor economici licențiați in domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri și alte asemenea.

În perioada 19.04.2021-02.05.2021, inclusiv, VOR FI PERMISE următoarele:

– activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități.

– în intervalul orar 05:00-22:00 prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, (terase) cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

– se aprobă funcționarea operatorilor economici din domeniul jocurilor de noroc care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri să fie permisă doar pentru activitatea de vânzare a acestora, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.

– se va permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 20:00 – 05:00, pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase, în perioada 01.05-02.05.2021.

– unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu (catering), își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Activitatea Centrului de Profilaxie Orodentară, Cabinetul stomatologic școlar al Liceului Teoretic ,,Alexandru Ghica”, precum și a Cabinetului stomatologic școlar al Colegiului Național Pedagogic ,,Mircea Scarlat”, din municipiul Alexandria, se suspendă pe parcursul perioadei mai sus-menționate.

Institutiile publice, operatorii economici si populatia de pe raza municipiului Alexandria au obligația verificării ratei de incidență zilnică pe site-ul Instituției Prefectului-Județul Teleorman, secțiunea “ACTIVITĂȚI”, subsecțiunea “ SITUAȚII DE URGENȚĂ” rubrica “RATA DE INCIDENȚĂ” ? https://tr.prefectura.mai.gov.ro/rata-incidentei-cumulata-a-cazurilor-pe-ultimele-14-zile/, în vederea respectării prevederilor legale în vigoare!

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button