Politic

Declarație de presă- Paul Stancu, deputat PSD Teleorman

Afaceri ruinate, antreprenori în pragul disperării, oameni rămași fără venituri, șomaj, terenuri abandonate, avuție risipită – pe scurt bilanțul politicii Orban – Oros – Cîțu

A fost nevoie de mai puțin de doi ani de politică de dreapta pentru ca România să se transforme din producător și exportator de produse agricole, așa cum redevenise sub guvernarea PSD, în piață de consum pentru produse a căror calitate este de multe ori reclamată de către consumatori. Agricultura este în cădere liberă, industria agroalimentară, pentru care în cernoziomul câmpiilor se pot produce cantități însemnate de cereale și legume, a ajuns să se bazeze pe materie primă din import sau chiar și mai rău, s-au pus lacăte pe afacerile mici și medii și importăm cam tot ce mâncăm.

Situația fermierilor din toată țara este disperată. Ați distrus programul ”Tomata” și ați ignorat culturile distruse de secetă. Ați creat blocaj financiar și degringoladă totală în sectorul agricol și agroalimentar. Conduceți Agricultura, cea care ar putea fi motorul relansării economice a țării, cu inconștiență și dezinteres către un punct fără întoarcere, cu impact major asupra securității alimentare a țării.

Domnilor guvernanți sunteți conștienți că prin neacordarea despăgubirilor de secetă pentru culturile de primăvară aferente anului 2020 ați pus în pericol producţia agricolă din 2021? Care vor fi urmările? Asociația Forța Fermierilor vă face un bilanț clar al neputinței dumneavoastră de a valorifica avuția naturală a țării și al politicilor haotice din domeniul agricol: ”o producţie agricolă mai mică şi creşteri de preţuri la alimente, contribuţie mai mică din partea sectorului agroalimentar la PIB, dezechilibrarea şi mai mult a balanţei comerciale a României, zeci de mii de proceduri de insolvenţă demarate, până la un milion de hectare de teren ce vor rămâne pârloagă.” Acestea sunt ”performanțele” dumneavoastră, domnilor! Chiar nu vreți să vă opriți? Chiar nu simțiți nici măcar o umbră de responsabilitate față de români?

De ce nu putem avea roșii românești în magazine și piețe, de ce nu susțineți producția de legume, de ce să nu avem mere românești în supermarketuri, de ce să aducem usturoi de peste mări și țări, din China și să nu îl cultivăm aici la noi, de ce să nu producem noi în România pentru consumul nostru și pentru export?

Vă solicit măsuri urgente și concrete pentru susținerea sectorului agricol, a economiei care se bazează pe materiile prime vegetale și animale, a fermelor, dar și a micilor producători, a culturilor BIO, a fabricilor de procesare și a piețelor de desfacere a produselor românești! Credeți că sunteți în stare? Sau aveți mandatul de a distruge toată producția agricolă pentru a fi cumpărate pământurile românești valoroase la prețuri de nimic, iar noi românii să avem pe mese doar produse străine?

Paul Stancu, deputat – PSD Teleorman

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button