Actualitate

Depistați în trafic fără permis de conducere, sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive

Comunicat de presă

La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au desfășurat acțiuni în județului Teleorman, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, în urma acțiunii desfășurate de către polițiști, au fost constatate 8 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice la regimul rutier, aplicate 132 de sancțiuni contravenționale, reținute 22 permise de conducere și retras 1 certificat de înmatriculare.

Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru viteză, respectiv 73 sancțiuni.

La data de 6 februarie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Roșiorii de Vede – Biroul Ordine Publică au depistat un bărbat în vârstă de 31 de ani, din județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

A fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0.66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, urmand a se da solutie legală prin Parchetul competent.

În seara zilei de 05 februarie a.c., a avut loc un accident rutier, în care a fost implicat un autoturism , al cărui conducator auto fiind în vârstă de 25 de ani, din județul Teleorman.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma coliziunii a rezultat vătămarea coporală ușoară a conducatorului auto, care a fost transportat la o unitate medicală pentru acordarea de îngrjiri medicale.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ,vătămarea corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, urmând a se da soluție legală prin Parchetul competent.

În seara zilei de 5 februarie, polițiștii din cadrul Poliţiei Turnu Măgurele au organizat şi executat o acţiune pentru depistarea celor care conduc autovehicule în timp ce se afla sub influenţa alcoolului sau a substanțelor psihoactive și au depistat un tânăr în vârstă de 18 ani, din județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism, sun influența substanțelor psihoactive.

A fost testat cu aparatul drugtest, care a indicat rezultat pozitiv la substanțe psihoactive și aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tânărul a fost condus la o unitate medicală, pentru prelevarea de probe biologice .

În cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Azi, 7 februarie , polițiști din cadrul Secției nr.2 Poliție Rurală Nanov, în timp ce își exercitau atribuțiile de serviciu, au depistat un tânăr în vârstă de 22 ani, din județul Teleorman, care emana halenă alcoolică în timp ce conducea un autoturism.

Conducătorului autoturismului i s-a solicitat să se supună testării cu aparatul alcooltest, însă acesta a refuzat, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicală, în vederea prelevării de mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Tânărul în prezența medicului examinator a refuzat prelevarea de mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infractiunii de refuz de la prelevarea de mostre biologice. urmând a se da soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 6 februarie , polițiști din cadrul Poliției municipiului Turnu Măgurele, au depistat un bărbat în vârstă de 49 ani din județul Teleorman, în timp ce conducea o motocicletă cu viteza de 103 km/h (+53km/h), fără ca motocicleta să fie înmatriculată şi fără a deţine permis de conducere pentru categoria respectivă de vehicule.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În cauză a fost intocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără a deține permis de conducere și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat, urmând a se da soluție legală prin Perchetul competent.

Acțiunile pe linie rutieră continuă și în zilele următoare, polițiștii fiind prezenți la datorie pentru a se asigura că prevederile legale la regimul rutier sunt respectate!

Creșterea siguranței rutiere pe drumurile teleormănene reprezintă o prioritate a I.P.J. Teleorman, polițiștii acționând permanent în vederea prevenirii accidentelor de circulație!

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button