Actualitate

Dezinfecție în școlile din Alexandria, la inițiativa primăriei

Primarul municipiului Alexandria,a convocat vineri, Comitetul Local pentru Situații de Urgentă în vederea  dezbaterii și aprobării măsurilor necesare pentru realizarea în condiții de siguranță și eficiență a dezinfecției unităților de învățământ în contextul apariției și confirmării mai multor cazuri de îmbolnăviri cu gripă provocată de virusul de tip A.

La aceste discuții au fost invitați și au participat. Colonel Marius Stancu – Inspector Șef ISU Teleorman, Dr. Alexandru Dobre – manager SJU Alexandria, Iulian Cristache – Președinte al Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți, toți directorii unităților de învățământ din Alexandria și toți președinții Comitetelor Reprezentative ale Părinților.

S-a decis sporirea măsurilor de igienă și efectuarea de către unitățile de învățământ a dezinfecțiilor în toate spațiile pe care le dețin, cu Administrația Domeniului Public Alexandria sau cu operatori privați, autorizați să efectueze aceste proceduri.

S-a dezbătut metoda ce ar trebui folosită – dezinfecția cu substanțe biocide sau cu lămpi cu raze ultraviolete. Pentru a stabili ce substanțe sunt eficiente, Comitetul Local pentru Situații de Urgență a solicitat Direcției de Sănătate Publică Teleorman recomandarea oficială a substanțelor ce pot fi folosite, dar și punctul de vedere avizat în legătură cu eficiența folosirii lămpilor cu raze ultraviolete.

Răspunsul oficial de la Direcția de Sănătate Publică Teleorman precizează că dezinfecția cu lămpi cu raze ultraviolete are eficiență redusă. Primaria Municipiului Alexandria a solicitat  unităților de învățământ să efectueze dezinfectia în toate spațiile pe care le dețin și așteaptă de la DSP Teleorman lista biocidelor recomandate,urmând a fi stabilit un calendar al efectuării acestora.

 

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button