Actualitate

Din 25 mai încep reînscrierile,respectiv înscrierile la gradiniță pentru anul școlar 2020-2021

În vederea cuprinderii în învăţământul preşcolar a copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani, începând cu data de 25 mai 2020 se dă startul reînscrierii la grădiniță.

Ministerul Educației și Cercetării a stabilit derularea succesivă a următoarelor etape (la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ):

  • reînscrierea copiilor care frecventează grădinița în acest an şcolar şi doresc să o frecventeze și în anul școlar 2020-2021;
  • înscrierea copiilor care nu au frecventat până acum acest tip de învățământ.

Reînscrierile se vor desfășura în perioada 25 mai – 5 iunie. Părinții pot efectua reînscrierea și   prin fax, poștă electronica sau telefonic.

Ocuparea locurilor libere, după finalizarea etapei de reînscriere, se va face cu respectarea prevederilor din legislația în vigoare și, cu precădere, în acest an școlar, a prevederilor Legii nr. 56/ 2019, asigurând cuprinderea tuturor copiilor de 5 ani în grupa mare, ca parte a învățământului general obligatoriu.

Înscrierile se vor desfășura în două etape: 8 iunie – 3 iulie și 20 iulie – 10 august. Cazurile care nu au fost clarificate în cele două etape de înscrieri se pot rezolva în perioada 11 – 31 august 2020.

Părinții pot comunica unității de învățământ și prin fax, poștă electronica sau telefonic, datele necesare (date privind solicitantul, date privind copilul și date privind opțiunile exprimate), pentru a fi introduse în aplicația informatică specifica din Modul SIIIR – Înscrierea la grădiniță 2020 – 2021.

În cazul în care într-o unitate de învățământ numărul cererilor de înscriere a copiilor în învățământul preșcolar este mai mare decât numărul de locuri libere, vor fi aplicate succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

Pentru asigurarea transparenței procesului de reînscriere/ înscriere, conducerile unităților de învățământ preșcolar vor posta pe site-ul instituției toate informațiile necesare ( capacitatea instituției, numărul de locuri aprobat prin planul de școlarizare pentru anul școlar 2020- 2021, pe grupe de vârstă, și criteriile generale și specifice pentru înscrierea copiilor).

Metodologia de reînscriere și înscriere în învățământul preșcolar și alte informații utile vor fi postate pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Teleorman și pe site-urile instituțiilor de învățământ preșcolar

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button