Actualitate

Doi minori din Teleorman cu părinții infectați cu Covid-19 au ajuns într-un centru de plasament.Informațiile obținute pe surse au fost confirmate din postări ale autorităților pe Facebook

După ce o zi întreagă am încercat să aflăm informații oficiale despre cazul familiei din Zimnicea care a fost transportată,joi, la secția de Boli Infecțioase Vedea fără să primim răspuns la întrebările adresate autorităților,aflăm la miezul nopții dintr-o postare pe pagina personală de facebook a președintelui Consiliului Județean, că doi minori din Teleorman,în vârstă de 2,respectiv 12 ani,au ajuns în această seară la unul din centrele de plasament ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Teleorman.

Cei doi minori se aflau împreună cu părinții și alți doi frați ăn centru de carantină de la Zimnicea până joi după-amiază, când toată familia a fost transportată la Secția de Boli Infecțioase Vedea cu suspiciune de infectare cu Covid-19, unde au fost testați.

În urma testelor efectuate,părinții și doi dintre copii au fost depistați Covid-19 pozitiv ,iar pentru aceștia doi rezultatele au fost negative.

Minorii internați în centru de plasament sunt cazați separat,în grija unei asistente.

Conform unei postări pe pagina de Facebook a președintelui Consiliului Județean,Dănuț Cristescu,copiilor li se oferă asistență medicală permanentă,hrană și sprijin psihologic de specialitate.

“Starea de sănătate  a copiilor este bună,sunt echilibrați emoțional și nu există motive de îngrijorare cu privire la adaptarea lor la condițiile dificile prin care trec din cauza despărțirii de părinți”,postează președintele Consiliului Județean.

Copiii vor rămâne în centru de plasament până la externarea părinților.

În ultima perioadă autoritățile teleormănene  transmit presei doar anumite  informații,accesul nostru fiind restricționat, în schimb date oficiale care ar trebui să fie transmise cetățenilor prin mass-media sunt postate pe paginile personale de pe rețele de socializare ale persoanelor cu funcții publice.

 

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button