Actualitate

Dosare penale întocmite de polițiștii teleormăneni în ultimele două zile

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Teleorman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținerea sau comercializarea peștelui sau a altor vietăți acvatice fără documente de proveniență.

Astfel, la data de 08.03.2020, acționând în târgul săptămânal din comuna Smârdioasa, au identificat un bărbat din municipiul Alexandria în timp ce comercializa 47 kg pește, din diferite specii, fără a deține documente de proveniență.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 10 Poliție Rurală Poeni au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și cercetează un bărbat în vârstă de 35 de ani din comuna Gratia, bănuit că și-ar fi agresat fizic soția.

 Astfel, la data de 07.03.2020, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, bărbatul și-ar fi lovit soția cu pumnii în zona capului și pe corp, femeia nesolicitând îngrijiri medicale.

Victimei i-au fost aduse la cunoștință prevederile Legii 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie și a fost completat formularul de evaluare a riscului, rezultatul obținut indicând faptul că există risc iminent, motiv pentru care polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie propusă soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Videle.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă în cazul unui accident rutier produs la data de 08.03.2020, în afara localității Alexandria.

 În timp ce un bărbat în vârstă de 44 de ani din comuna Olteni conducea un autoturism pe VO6F, la intersecția cu DJ 504, prevăzută cu sens giratoriu, nu a respectat semnificația indicatorului rutier (cedează trecerea), intrând în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de către un bărbat în vârstă de 53 de ani, domiciliat în municipiul București.

În urma impactului o pasageră din autoturismul condus regulamentar a necesitat îngrijiri medicale.

Ambii conducători auto au fost testatți cu aparatul alcooltest, rezultatele indicând faptul că niciunul nu se afala sub influența alcoolului la momentul producerii evenimentului rutier.

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul de la prelevarea de mostre biologice în cazul unui accident rutier soldat cu pagube materiale, produs la data de 08 martie a.c., pe raza localității Măldăieni.

În timp ce un bărbat în vârstă de 55 de ani din comuna Măldăieni conducea un autorurism pe raza localității de domiciliu, nu ar fi adaptat viteza de deplasare într-o curbă la stânga, răsturnându-se în afara părții carosabile.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Bărbatul a refuzat prelevarea probelor biologice, în cauză fiind întocmit dosar penal.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Zimnicea – Compartimentul Rutier au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea sub influența alcoolului sau a altor substanțe în cazul unui bărbat în vârstă de 47 de ani din comuna Frumoasa, depistat în

timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru bărbatul a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În continuare se efectuează cercetări, urmând ca la finalizarea acestora să fie propusă soluție prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea.

Polițiștii din Turnu Măgurele au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

 La data de 08.03.2020, un echipaj al poliției rutiere a depistat o tânără în vârstă de 22 de ani din comuna Islaz în timp ce conducea un autoturism pe strada Chimiei din municipiul Turnu Măgurele fără a poseda permis de conducere, autoturism care îi fusese încredințat de către un bărbat în vârstă de 70 de ani din municipiul București, pasager pe scaunul din dreapta față în momentul depistării.

 

 

 

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button