Actualitate

Dosare penale pentru consum de alcool și droguri la volan

Comunicat de presă

La acest sfârşit de săptămână, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman au acționat în vederea asigurării unui climat de ordine și siguranță publică și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind întocmite dosare penale și aplicate sancțiuni contravenționale pentru diverse abateri privind circulația pe drumurile publice.

În urma activităților preventive desfășurate, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 66 de sancțiuni contravenționale în valoare de 27 395 de lei, au reținut 11 permise de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 145 de persoane și verificate 108 autovehicule.

Totodată, au fost efectuate 64 de testări cu aparatul etilotest și 5 testări cu aparatul drugtest.

Exemplificăm:

La data de 11 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat în în vârstă de 29 ani, din municipiul Craiova, județul Dolj, în timp ce conducea un autoturism pe DN VO 6F, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 11 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 34 ani, din comuna Letca Nouă, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 601 D, în comuna Crevenicu, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 11 martie, polițiștii din cadrul Secției nr.1 Poliție Rurală Alexandria au depistat un bărbat în vârstă de 51 de ani, din comuna Mârzănești , județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 506, deși se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

La data de 12 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Potlogi, județul Dâmbovița, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 601 D, în comuna Crevenicu, deși se afla sub influența substanțelor psihoactive.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultând faptul că acesta se afla sub influența substanțelor psihoactive, fapt pentru care a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de ” conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive”, urmând a se propune soluție legală prin Parchetul competent.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button