Actualitate

Două zile de proteste la Casa de Pensii Teleorman

Comunicat de presă

Functionarii publici din cadrul Casei Judetene de Pensii Teleorman, au hotarat, incepand de miercuri, 08.11.2023, reluarea unei forme de protest spontan alaturi de colegii celorlalte case de pensii din tara, fata de parcursul legislativ al proiectului de lege privind completarea art. 141 din Legea nr. 263/2010 in sensul in care, “personalul caselor teritoriale de pensii sa beneficieze, prin asimilare, de aceleasi drepturi salariale ca si personalul din cadrul Casei Nationale de Pensii Publice, stabilite potrivit legislatiei privind salarizarea personalului platit din fonduri publice”, proiect care a primit vot negativ in Senatul Romaniei in data de 16.10.2023.

Acestia considera ca, prin votul de respingere se incalca pincipiile care guverneaza Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice. La baza acestei legi stau principiul nediscriminarii, principiul egalitatii si principiul importantei sociale a muncii. Toate acestea au fost incalcate.

Exista un sentiment de profunda nemultumire, generat de salariul nemotivat, cresterea volumului de munca, imposibilitatea recompensarii muncii peste durata programului normal de lucru. Discrepantele majore dintre salariile functionarilor publici cu aceeasi incadrare si care presteaza aceeasi munca, sunt nejustificate, cu atat mai mult cu cat pentru salariatii altor institutii a altor ministere s-au gasit solutii, avand salarii net superioare.

In speranta ca semnalele transmise vor fi auzite, actiunile de protest vor continua.

 

 

 

 

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button