Actualitate

Duminica,Taina Sfântului Maslu oficiată de Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului,la Mănăstirea Coșoteni

La final se vor citi Moliftele Sf.Vasile

Preasfințitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului va oficia duminică, 09 august 2020, începând cu ora 18.00, Taina Sfântului Maslu și va citi Molitfele Sfântului Vasile la Mănăstirea Coșoteni de lângă Roșiori de Vede.

Lună de lună, după tradiție, la istorica Mănăstire din Coșoteni de lângă Roșiori de Vede, se oficiază Taina Sfântului Maslu cu Arhiereu. Aceasta este o slujbă prin care Biserica se roagă pentru cei bolnavi, dăruindu-le harul tămăduirii, al iertării păcatelor prin ungerea de 7 ori cu untdelemnul sfinţit.

“Duminică, 09 august 2020, de la ora 18.00, la Mănăstirea noastră va fi săvârșită Taina Sfântului Maslu de către Preasfinţitul Părinte Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. La această slujbă sunt aşteptaţi să participe credincioșii din împrejurimi. La final, având în vedere că ne aflăm în perioada postului Adormirii Maicii Domnului, se vor citi Molitfele Sfântului Vasile dar și alte rugăciuni de dezlegare şi pentru sănătate. După ce vor fi stropiţi cu apa sfinţită, credincioşii se vor putea închina la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului – Grabnic ascultătoare, ce se află permanent în biserica Mănăstirii noastre”. – protos. Ciprian Florea, Starețul Mănăstirii Coșoteni.

Slujba va fi oficiată în aer liber, la Altarul de vară al Mănăstirii, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în perioada stării de alertă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii noului coronavirus.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button