Actualitate

Evaluarea activității și a rezultatelor obținute de Jandarmeria Teleorman

Comunicat de presă

La sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean „General de brigadă ION BUNOAICA” Teleorman a avut loc evaluarea activității și a rezultatelor obținute în anul 2022.

Evenimentul s-a desfășurat într-un cadru festiv, la care au luat parte domnul general de brigadă Liviu UZLĂU- prim adjunct al Inspectorului General al Jandarmeriei Române și Șef al Statului Major al Jandarmeriei Române, domnul colonel Ionel MIHAI-inspector șef al I.J.J. Teleorman, precum și cadre militare ale inspectoratului.

În prezentarea materialului de evaluare, inspectorul șef a ținut să precizeze faptul că și în anul 2022 I.J.J. Teleorman a demonstrat că poate îndeplini misiunile încredințate și că este capabil să își reorienteze activitatea în funcție de evoluția dinamică și permanentă a societății, adaptată la schimbările frecvente ale mediului de activitate intern și extern.

Structurile de ordine publică au executat 6571 de misiuni specifice, după cum urmează:

– 166 misiuni cu ocazia desfășurării unor activități cu public numeros;

-102 misiuni de asigurare a ordinii şi siguranței publice la centrul de cazare a refugiaților din Ucraina amenajat în municipiul Alexandria;

– 146 misiuni de intervenție pentru soluționarea unor apeluri primite prin SNUAU 112 sau alte solicitări ale cetățenilor;

– 5723 misiuni de menținere a ordinii publice în sistem integrat, din care 4415 patrule mixte cu poliția, 1251 echipe sau patrule de jandarmi, 52 patrule de jandarmi în zona instituțiilor de învățământ, pe timpul desfășurării examenului de bacalaureat, evaluării naționale și diverselor examene susținute în domeniu și 5 acțiuni punctuale pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională sau penală în zone de interes operativ;

– 118 acțiuni executate în comun cu alte instituții cu atribuții în prevenirea și combaterea fenomenului infracțional și contravențional;

-316 misiuni pentru punerea în aplicare a 569 de mandate de aducere emise de organele de urmărire penală și instanțele de judecată.

În perioada de referință, structurile de ordine publică au constat 218 infracțiuni și au fost aplicate 1305 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 306.900 lei.

Infracțiunile au fost constatate pe timpul misiunilor şi acțiunilor proprii, pe timpul executării activităților de menținere a ordinii publice cu poliția și la acțiunile comune, executate în baza protocoalelor / planurilor de cooperare / colaborare încheiate cu alte instituții.

În ceea ce privește misiunea de pază și protecție a obiectivelor, bunurilor și valorilor, efective din cadrul inspectoratului au asigurat paza transporturilor de produse cu caracter special, de bunuri, valori și corespondență clasificată, la un număr de:

-44 transporturi de produse cu caracter special;

– 96 de transporturi de bunuri și valori;

– 501 misiuni de transport corespondență clasificată, împreună cu structura specializată a Direcției Regionale de Informații Muntenia – Sediul Secundar Alexandria.

În urma executării acestor misiuni au fost constatate și aplicate 222 sancțiuni contravenționale.

Dorim să vă asigurăm că și în anul 2023, personalul inspectoratului va acționa pentru îndeplinirea cu responsabilitate a misiunilor, pentru identificarea acelor soluții optime de gestionare a misiunilor specifice în vederea creării unui climat sigur de ordine și siguranță publică pentru cetățeni.

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button