Actualitate

Facilitățile fiscale, prelungite până la 31 iulie 2020

În scopul revitalizării și evitării procedurii insolvenței, debitorii, persoane juridice de drept public sau privat, cu excepția instituțiilor publice definite potrivit Legii nr. 500/2002 privind finanțele publice, și a unităților administrativ-teritoriale, aflați în dificultate financiară și pentru care există riscul intrării în insolvență, își pot restructura obligațiile bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2018 și neachitate până la data emiterii certificatului de atestare fiscală, precum și obligații bugetare accesorii.

Restructurarea obligațiilor bugetare se poate aplica si debitorilor care pierd eșalonarea la plată întrucât disponibilitățile bănești ale acestora, previzionate pe perioada de derulare a eșalonării, nu permit susținerea acesteia,precum si a debitorilor care au garantate obligațiile bugetare potrivit art. 210-211 și art. 235 din Codul de procedură fiscală.

Debitorul care dorește să își restructureze obligațiile bugetare poate notifica organul fiscal competent cu privire la intenția sa în perioada 1 februarie – 31 martie 2020, sub sancțiunea decăderii.

Solicitarea de restructurare se va putea depune până la 31 iulie 2020, sub sancțiunea decăderii.

 

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button