Actualitate

Fișa pe plătitor simplificată – disponibilă în Spațiul Privat Virtual

Comunicat de presă

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Teleorman aduce la cunoștință faptul că începând cu data de 1 iulie 2020 a fost implementată, pentru contribuabilii persoane juridice și persoane fizice identificate prin CUI/CIF, posibilitatea de a solicita, prin intermediul platformei Spaţiul Privat Virtual (S.P.V.), fișa pe plătitor simplificată.

Simplificarea fișei pe plătitor a avut drept scop istorizarea (separarea) datelor care nu mai prezintă interes, în sensul că nu vor mai fi vizualizate informaţii cu privire la creanţele fiscale care au fost stinse.

De asemenea, în cazul contribuabililor care nu înregistrează obligaţii fiscale restante sau sume plătite în plus, ori acestea sunt înregistrate doar pe parcursul anului curent, fișa pe plătitor simplificată va cuprinde informaţii de la data de 1 ianuarie a anului în care este pusă la dispoziţie fişa.

Totodată, în cazul contribuabililor care înregistrează obligaţii fiscale restante ori sume plătite în plus, fișa pe plătitor simplificată va cuprinde informaţiile aferente acestora, începând cu data de la care acestea au luat naştere.

Începând cu data de 15.05.2020, a fost implementată o funcţie de transmitere în acest format excel a fişei pe plătitor, astfel că, la solicitarea contribuabililor, începând cu această dată, fişa în acest format poate fi descărcată din Spaţiul Privat Virtual.

Prin urmare, începând cu data de 1 iulie 2020, contribuabilii au la dispoziţie două variante de fișă pe plătitor ce pot fi descărcate, la cerere, din Spaţiul Privat Virtual, respectiv una simplificată, în care sunt istorizate datele care nu mai prezintă interes şi o altă fişă în format excel, care cuprinde istoricul datelor, pentru a putea avea o imagine prelucrabilă a situaţiei fiscale.

Vă reamintim faptul că pentru înregistrarea în Spaţiul Privat Virtual se completează online un formular într-o pagină web securizată, disponibil pe site-ul www.anaf.ro în secțiunea Înregistrare în Spațiul Privat Virtual sau accesând link-ul: https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/ .

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button