Politic

Florin Piper Savu: “Am votat legea care acordă sprijin financiar pentru copiii care practică sport de performanță”

Declarație de presă

✅Am votat azi Legea de aprobare a OUG 157/2020 privind acordarea unui ajutor financiar sub forma de vaucher in cuantum de 300 lei pentru încurajarea și sprijinirea copiilor in practicarea sportului de performanța.

✅De acest ajutor vor beneficia copiii născuți in perioada 1 ian 2005-31 dec 2014 care se vor legitima la cluburile sportive deținătoare a certificatului de identitate sportiva, pentru achiziționare de echipamente sportive.

⚠️Guvernul și-a dorit prin aceasta măsura să sprijine cluburile sportive, dar deși oportună, această măsură nu înseamnă mare lucru și nu rezolva problemele de fond ale cluburilor sportive.

⚠️Cluburile sportive se confruntă cu probleme legate de: inexistenta sediilor și a bazelor sportive proprii, lipsa investițiilor în reabilitarea celor existente, lipsa fondurilor pentru materiale și echipamente sportive, un buget insuficient pentru participarea la competiții naționale și internaționale. ⚠️Suma aprobată azi, este insuficientă pentru achiziția echipamentului sportiv necesar unui copil pentru practicarea sportului de performanța, dar sper că pe agenda guvernanților, sportul care ne-a adus recunoașterea in lume, să își găsească un loc important.

Florin Piper Savu, deputat PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button