Politic

Florin Piper-Savu, deputat: ” Actul istoric de la 24 ianuarie a deschis calea unor reforme esențiale!”

Declarație de presă

„Unirea e singura stare politică ce putea să asigure viitorul nostru şi să ne permită a da ţării organizarea ce o aştepta de atât de mult timp”

Alexandru Ioan Cuza (28 aprilie 1859)

În fiecare an, la 24 ianuarie, ne amintim cu emoție și mândrie de mărețul act prin care s-au pus temeliile statului român modern. Prin Unirea Moldovei cu Muntenia se împlinea un vis, un ideal pe care poporul nostru l-a nutrit dintotdeauna.

În istorie, am reuşit să depăşim încercările atunci când am fost uniţi. La 1859 am devenit puternici pentru că am avut un scop comun care ne-a adus laolaltă: UNIREA. Unirea Principatelor Române sau Mica Unire din 1859 a fost marcată şi de reformele lui Alexandru Ioan Cuza.

Astăzi, la 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, se cuvine să cinstim voinţa populară care a făcut posibil acest important pas în devenirea statului naţional unitar român şi să îi onorăm pe cei care, prin curajul şi viziunea lor, au înfăptuit dorinţa poporului. Actul istoric de la 24 ianuarie a deschis calea unor reforme esenţiale şi a conturat un parcurs care a adus România unde este astăzi, într-un spaţiu al valorilor europene.

Fie ca această zi atât de importantă în istoria noastră să ne reamintească tuturor, că doar împreună vom avea puterea de a rămâne neclintiţi în faţa greutăţilor.

La mulți ani, România ! La mulți ani români !

Florin Piper-Savu, deputat PSD Teleorman

 

 

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button