Politic

Florin Piper Savu, deputat:” Guvernanți, lăsați școlile să se ocupe de educația copiilor!”

Declarație politică

Doar câteva zile ne despart de începutul anului școlar, dar in locul unei preocupări firești pentru deschiderea școlilor in condiții de siguranța, la ISJ Teleorman se fac si desfac liste pentru funcțiile de directori devenite vacante, unele din ianuarie, altele din august.

Interpelări, întrebări, declarații in plenul Parlamentului, toate par sa le fi făcut in zadar.

Nu există din partea ministerului niciun respect pentru instituția Parlamentului. Răspunsurile primite sunt un amalgam de articole de lege, nerespectate si acelea și asigurări de întreaga considerație…

Exista o metodologie privind detașarea în interesul învățământului pe funcțiile de conducere, dar se pare că există doar pentru a fi încălcată !

În condițiile in care ministerul abia a moșit o metodologie de concurs ce urmează sa se desfășoare (oare?!…), fără nicio noimă la mijlocul anului școlar, iar președintele a refuzat să promulge singura modalitate corecta de numire a conducerilor interimare de către consiliile de administratie ale unităților de învățământ, tot ministerul, intr-o incercare nereușită de a demonstra că e corect, emite o notă prin care recomandă inspectoratelor școlare să asigure continuitatea, adică să-si protejeze oamenii numiți în ianuarie.

La secretariatul ISJ Teleorman au fost depuse mai multe dosare pentru a participa la etapa de detașare in interesul învățământului pe funcții de conducere conform metodologiei Ministerului Educației care așteaptă sa fie discutate in consiliul de administrație.

Voi solicita ISJ Teleorman o copie după procesul verbal al ședinței CA pentru a afla criteriile care au stat la desemnarea conducerii unităților de învățământ, cu atât mai mult cu cât, din nou, ISJ Teleorman nu a publicat nicio procedura în acest sens.

Guvernanți, lăsați școlile să se ocupe de educația copiilor, preocupați-vă de siguranța lor, nu de satisfacerea clientelei de partid !

Florin Piper Savu, deputat PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button