Politic

Florin Piper Savu, deputat: “Susțin moțiunea de cenzură și votez împotriva guvernului Cîțu!”

Declarație de presă

Susțin moțiunea de cenzură și votez împotriva guvernului Cîțu pentru că orice zi în plus cu guvernul actual adâncește nenorocirea generală și compromite pe termen lung revenirea la un curs firesc al dezvoltării și creșterii bunăstării publice – obiective esențiale pentru orice guvernare cu adevărat responsabilă.

Guvernul actual trebuie să plece. În textul moțiunii sunt nu mai puțin de 10 motive grave, acute, care expun nivelul intolerabil de incompetență la care a ajuns acest guvern și consecințele profund nocive ale deciziilor sale asupra societății românești.

Principalele trei motive pentru care Guvernul Cîțu trebuie demis:

1) Încălcarea promisiunilor privind majorarea alocațiilor; minciunile repetate și bătaia de joc la adresa copiilor și a familiilor în privința alocațiilor.

Este de neiertat modul în care actuala putere sfidează și se încurcă în propriile minciuni, cum încalcă repetat nu doar angajamentele ci și dispozițiile legale pe care ea însăși le-a emis.

Nu este admisibil pentru un guvern, decât dacă este iresponsabil, să justifice neaplicarea legii în vigoare pe motiv că nu are bani! Dacă nu știe ori nu poate trebuie să plece!

Cum ar fi dacă și firmele cu dificultăți financiare ar refuza să mai respecte legea și să mai plătească taxele și impozite datorate statului cu aceiași justificare ca și Cîțu în cazul alocațiilor – nu avem bani!

De ce legea trebuie să fie obligatorie pentru noi toți, dar pentru guvernul Cîțu, nu?

2) Eșecul lamentabil în privința PNRR.

Guvernul Cîțu a reușit să facă România de râs în UE în mod repetat. Este mai mult decât evidentă incompetența și superficialitatea actualului Executiv care nici după trei încercări n-a fost capabil să prezinte un Plan Național de Redresare și Reziliență care să respecte criteriile și să fie aprobat de Comisia Europeană. Deja 11 țări au PNRR-urile aprobate: Portugalia, Spania, Grecia, Danemarca, Luxembourg, Austria, Slovacia, Letonia, Germania, Italia, Belgia.

3) Programul de austeritate asumat pentru un nou împrumut împovărător.

Austeritatea severă pe care o pregătesc României.

Guvernul Cîțu, cu inconștiență și iresponsabilitate, angajează noi împrumuturi uriașe – 15 mld euro – PNRR, plus alte zeci de miliarde de pe piața internațională – cu prețul instituirii unei austerități de-a dreptul criminale, mult mai dură decât cea din 2010 când o altă guvernare de dreapta – Băsescu-Boc – a tăiat salariile și pensiile. Este au atât mai gravă această politică de austeritate dementă asumată de guvernul Cîțu drept condiție pentru a lua alte împrumuturi, cu cât s-a făcut deja proba că nu mai puțin de 31 de miliarde de euro împrumutate în ultimul an n-au adus niciun progres, nicio dezvoltare, nicio bunăstare. Nimeni nu știe cum au fost risipite aceste miliarde pentru că guvernul a refuzat explicațiile.

Un (alt) motiv fundamental pentru care guvernul actual trebuie să plece este dimensiunea absolut halucinantă a împrumuturilor luate în ultimul an, fără niciun beneficiu economic ori social.

Cîțu a împovărat România cu 44,3 de miliarde de euro, din aprilie 2020 până-n aprilie 2021; peste 1300 de euro în fiecare secundă și ritmul se amplifică, fără ca cineva să explice, oficial, pe ce se cheltuie acești munți de bani. Nu cresc salariile, nu cresc pensiile, nu cresc alocațiile, dar nici nu se fac investiții!

Cei care vor vota împotriva moțiunii sau vor sta în bancă fără să voteze susțin austeritatea anunțată de Cîțu, susțin înghețarea veniturilor și scăderea puterii de cumpărare a românilor, susțin blocarea creșteri alocațiilor pentru copii, creșterea halucinantă a împrumuturilor, falimentarea fermierilor români și creșterea șomajului prin distrugerea IMM-urilor.

PSD face apel la conștiința oricărui ales al cetățenilor din Parlamentul României să refuze umilința!

Să ia atitudine și să se manifeste ca om liber, cu demnitate! S

Să-șiexprime opțiunea, cu atât mai mult cu cât votul este secret.

Să voteze, indiferent cum – pentru ori împotriva moțiunii de cenzură – dar să nu își bată joc de mandatul primit de la alegători. Oamenii i-au trimis în Parlament să se manifeste, să conteze, nu să se comporte ca și cum ar fi inexistenți.

Florin Piper Savu, deputat PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button