Politic

Florin Piper-Savu:” Programul de investiții Anghel Saligny continuă!”

Declarație de presă

In pofida dificultăților și a crizelor unul dintre programele PSD de mare importanță pentru comunitățile locale continuă!

Redenumit de către PNL, Anghel Saligny – Programul Național de Dezvoltare Locală, care s-a derulat în două etape, continuă acum iar investițiile atât de necesare și de așteptate de români – rețele de apă, canalizare, asfalt, trotuare, creșe, grădinițe, vor continua să fie finanțate.

162 cereri depuse de unități administrativ teritoriale din Teleorman pentru drumuri, poduri, alimentare cu apă și canalizare și 2 solicitări pentru rețele de gaze, prin Programul Anghel Saligny așteaptă să fie evaluate pentru a fi finanțate.

Guvernul pune la dispoziţia autorităţilor locale peste 10 miliarde de euro pentru modernizarea căilor de comunicaţii, dezvoltarea reţelelor de apă şi canalizare şi extinderea reţelelor de gaze. Noul programul, împreună cu PNDL 1 și PNDL 2 se completează şi cu programul naţional de construcţii de interes public şi social, toate destinate autorităţilor locale.

Toți românii au nevoie de aceste investiții, repartiţia fondurilor trebuie să se facă în mod echilibrat, fără partizanat politic, la nivelul întregii ţări.

Pentru contractele în vigoare la data solicitării, din perioadele de programare 2015-2022 și 2016-2023, în situația în care cu cel mult 3 luni anterior expirării duratei contractului de finanțare, beneficiarii PNDL 1 nu au finalizat obiectivele de investiții, aceștia au posibilitatea de a solicita Ministerului Dezvoltării prelungirea valabilității contractelor de finanțare cu o perioadă de până la 2 ani, potrivit unui proiect de OUG aflat pe masa Guvernului.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a virat deja suma de 96.457.508,18 lei, în vederea decontării facturilor pentru 122 de obiective de investiții realizate prin etapele I și II.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button