Politic

Florin Piper Savu: “Proiectul de lege referitor la modificarea legii educației privind schimbarea destinației bazei materiale a unităților de învățământ a fost adoptat!”

Declarație de presă

Proiectul de lege, printre inițiatorii căruia m-am numărat, referitor la modificarea legii educației privind schimbarea destinației bazei materiale a unităților de învățământ preuniversitar a fost adoptat și de Senat și urmează să fie promulgat.

Schimbarea destinației va putea fi făcută de acum de către autoritățile administrației locale fără avizul Ministerului Educației, aviz care se obținea în baza unei proceduri complicate și neclare, timp în care clădirile se deteriorau, iar autoritățile locale nu puteau investi în imobilele școlare scoase din uz.

Cele 3000 de foste școli și grădinițe care zac astăzi abandonate în urma scăderii demografice, vor putea fi revitalizate de către autoritățile locale prin adoptarea unei hotărâri de consiliu local.

Comunitățile vor putea dezbate și vor putea decide singure ce se întâmplă în localitatea lor, fără blocaje de la distanță. Astfel, comunitățile locale vor putea decide deschiderea de centre pentru vârstnici, de cabinete medicale, sau orice este mai important pentru comunitate și vor putea accesa inclusiv fonduri europene pentru aceste investiții.

Florin Piper Savu, deputat PSD Teleorman

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button