Politic

Florin Piper-Savu: “Romania în ascensiune: Investițiile ating noi culmi!”

Declarație politică

Anul 2024 nu este doar un an electoral, ci și unul de consolidare a progresului economic prin investiții strategice. Guvernul premierului Ciolacu demonstrează că dezvoltarea infrastructurii și atragerea de capital sunt mai mult decât promisiuni, sunt realități palpabile care propulsează țara noastră spre noi orizonturi de creștere.

Anul acesta a început cu vești încurajatoare pentru economia noastră, iar cifrele vorbesc de la sine!

Bugetul a fost construit pe o creștere a investitiilor de 7,3% din PIB fiind cel mai mare buget pe investiții din istoria României.

Anul trecut, valoarea investițiilor publice a fost la un nivel-record de 101 miliarde de lei, adică peste 20 de miliarde de euro. Pentru 2024, valoarea prognozată a acestora este de peste 120 de miliarde de lei.

În primul trimestru, investițiile nete în economia națională au atins un nivel impresionant de aproximativ 7 miliarde de euro, depășind recordul anterior cu 7% !

Chiar și într-o perioadă mai puțin prielnică pentru construcții, lucrările noi au reprezentat 53,5% din total. Acesta este semnul unei dinamici pozitive, al unei națiuni care construiește și crește neîncetat.

Suntem martorii unei ere de aur pentru economia națională!

România se afirmă ca o destinație de top pentru investitorii străini, semn al încrederii în stabilitatea și potențialul nostru economic.

Investitorii străini văd în România nu doar un partener de afaceri, ci un lider emergent în Europa. La Londra se vorbește despre țara noastră ca despre un “viitor tigru” european, o recunoaștere a stabilității și viziunii strategice a conducerii actuale.

Este clar că suntem pe drumul cel bun, iar eforturile Guvernului de a menține un mediu de afaceri atractiv și de a susține investițiile se traduc într-un viitor promițător pentru România.

Aceste realizări nu sunt doar cifre pe hârtie, ci sunt motorul creșterii economice sustenabile pe care ne-o dorim cu toții. Este un moment de mândrie pentru noi, dar și unul care ne responsabilizează să continuăm pe acest drum.

Florin Piper-Savu, deputat PSD Teleorman

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button