ActualitateAdministratie

Fonduri europene pentru extinderea reţelei Wi-Fi în Alexandria

Comunicat de presă

Primăria municipiului Alexandria a intrat în cursa pentru obţinerea unei finanţări din fonduri europene, în valoare de 15 000 de euro, prin Programul WiFi4EU/ Wi-Fi gratuit pentru europeni, program destinat extinderii reţelei Wi-Fi.

În prezent, în Municipiul Alexandria este funcţională o reţea Wi-Fi, realizată cu fonduri din bugetul local, care acoperă parcul Pădurea Vedea, centrul pietonal între străzile Ion Creangă şi  C. Brâncoveanu, parc de la  primărie, Catedrală şi Cinema.

Locatiile propuse pentru instalarea reţelei W-Fi în cadrul noului proiect, în Municipiul Alexandria, sunt:
Strand Vedea,  Piaţa Centrală,  unităţile de învăţământ liceal Colegiul Naţional “A.I.Cuza”, Colegiul Naţional Pedagogic “Mircea Scarlat”, Liceul Teoretic “C-tin Noica”, Liceul Teoretic “A.D. Ghica”, Liceul Tehnologic “Nicolae Bălcescu” și Liceul Tehnologic nr. 1.

Obiectivul iniţiativei WiFi4EU este de a oferi cetățenilor și vizitatorilor acces de înaltă calitate la internet pe întreg teritoriul UE, prin intermediul unor puncte de acces Wi-Fi gratuit instalate în spațiile publice, cum ar fi parcuri, piețe, administrații, biblioteci și centre medicale. Pentru a sprijini municipalitățile să instaleze punctele de acces Wi-Fi în aceste centre ale vieții publice, recurgând la serviciile unor societăți care instalează rețele Wi-Fi, se vor acorda cupoane valorice finanțate de Comisia Europeană prin intermediul inițiativei.

Cuponul valoric WiFi4EU va acoperi echipamentul și costurile de instalare. Administrațiile locale care primesc cupoane valorice ar trebui să plătească pentru conectivitate (abonamentul la internet) și pentru întreținerea echipamentului, astfel încât să ofere conectivitate Wi-Fi gratuită și de înaltă calitate pe o perioadă de cel puțin 3 ani.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button