Actualitate

Furt de energie electrică, descoperit de jandarmii teleormăneni,la o locuință din Smârdioasa

Astăzi, jandarmii teleormăneni au executat o acţiune în colaborare cu o societate care distribuie energie electrică în judeţ, pe raza localităţilor Alexandria – Brînceni – Smârdioasa, în scopul verificării respectării prevederilor legale în domeniu.

Alături de lucrătorii societății respective, care au făcut măsurători electrice, s-a constatat faptul că la o locuință din localitatea Smârdioasa este făcută o instalație clandestină.

Având în vedere cele constatate de către specialiști s-a trecut la identificarea persoanei în cauză și la întocmirea actelor de sesizare cu privire la fapta săvârșită.

Conform legii, executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune.

Jandarmeria Teleorman nu neglijează această linie, drept pentru care desfăşoară frecvent astfel de acţiuni punctuale pentru prevenirea şi stoparea fenomenului infracţional în acest domeniu.

Aceste fapte reprezintă un real pericol pentru viaţa şi integritatea fizică a persoanelor ce le săvârşesc, racordarea clandestină la instalaţiile electrice provocând un număr mare de victime în fiecare an.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button