Actualitate

“Hoții îți invadează intimitatea!”Campanie națională desfășurată de Poliția Română

Comunicat de presă

În perioada decembrie 2019 – februarie 2020, Poliția Română,desfășoară,la nivel național, campania “Hoții îți invadează intimitatea”, campanie care are drept scop conștientizarea rolului și importanței măsurilor de protejare a locuinței și a bunurilor din aceasta, precum și informarea populației cu privire la modalități de prevenire a furturilor din locuințe.

Abordarea acestui tip de criminalitate reprezintă o constantă a intervențiilor preventive inițiate de Poliția Română, în cadrul fiecărui demers promovându-se, prin modalități inedite și actuale, informațiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate.

Campania se înscrie în cadrul priorității naționale de acțiune preventivă a Poliției Române, “Prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului”, și abordează prevenirea furturilor din locuințe, infracțiuni care au o pondere însemnată în volumul faptelor de natură penală, precum și un impact deosebit în percepția populației privind siguranța personală.

Conceptul creativ al acestei  iniţiative folosește o tehnologie de actualitate, consumată de toate grupele de vârstă, care stârneşte interes și expune beneficiarii la o experiență cât mai reală, fiind utilizati ochelari VR. Astfel, ambianțe tridimensionale sunt create artificial, oferind simularea realității, astfel încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică aproape veridică în anumite locuri reale sau imaginare, filmul realizat oferind spectatorilor posibilitatea să asiste la o secvență de furt dintr-o locuință.

Sunt vizate în special persoanele care locuiesc în imobile tip bloc din mediul urban cu precădere în zonele unde astfel de fapte au fost sesizate într-un număr mare.

Polițiștii din cadrul Structurii de Analiză și Prevenire a Criminalității vor desfășura activități preventive și de informare în municipiile și orașele din județul Teleorman, pe toată durata campaniei, cu precădere în cartierele cu imobile tip bloc, unde vor interacționa cu locatarii și le vor oferi materiale cu recomandari preventive, aceștia putând viziona o secvență de furt dintr-o locuință.

De asemenea, vor fi expuse afișele campaniei la sediile unităților de poliție, avizierele asociațiilor de proprietari, la intrările în centrele comerciale şi în alte locuri publice.

La nivelul județului Teleorman, în primele 9 luni ale anului 2019 au fost sesizate cu 7,69 % mai puține furturi din locuințe față de perioada similară a anului precedent.

Polițiștii teleormăneni recomandă fiecărui cetățean în parte:

-asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă!

-montează o încuietoare de calitate.

-montează un sistem de alarmă.

-nu transmite informații personale pe rețelele de socializare!

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button