Politic

Ica Calotă, deputat:” Sprijin pentru pensionarii cu venituri mici!”

Declarație de presă

PNL a susținut cu fermitate în coaliția de guvernare creșterea pensiilor cu 15%, deși PSD a insistat pe o creștere de doar 6,2% și acordarea de ajutoare pentru anumite categorii de pensionari sau procente diferite pentru cei cu pensii mici.

În ultima clipă a fost eliminată această variantă discriminatorie și neconstituțională, iar punctul de pensie pe contributivitate se majorează cu 12,5 %, ajungând la valoarea de 1784 lei. În toate deciziile pe care le-am luat s-a ținut cont de faptul că și acei pensionarii cu venituri mici trebuie să treacă cu bine peste această perioadă de criză și vom continua să le acordăm sprijin.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că s-a luat decizia ca pe lângă voucherele sociale de 250 lei care se acordă și anul viitor, cei cu pensii mici vor primi ajutor financiar în sume fixe cuprinse între 600- 1000 lei.

Un alt ajutor suplimentar de 1400 lei va fi acordat pensionarilor cu vârsta peste 60 de ani, care au venituri mai mici de 2000 lei, pentru plata facturilor la energie. PNL nu a uitat nici de alocațiile pentru copii ce vor fi majorate, de la 1 ianuarie 2023, cu rata inflației, iar persoanele cu handicap o să primească a treisprezecea pensie, în timp ce, de la aceeași dată, indemnizațiile pentru veterani și văduve de război se actualizează cu rata inflației începând cu anul 2018, rezultând o creștere a acesteia cu 30%.

Este extrem de important că PNL a reușit în condițiile actuale, de multiple crize la nivel mondial să obțină, în urma negocierilor cu PSD, creșteri de peste 15,8%. A fost o luptă în coaliție pentru varianta propusă de Partidului Național Liberal de majorare a pensiilor pentru toți românii, mai ales că este una sustenabilă din punct de vedere al impactului asupra bugetului de stat.

Ică Florică Calotă, deputat PNL

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button