Actualitate

Implementarea Programului pentru școli al României, în județul Teleorman,în luna ianuarie

Instituția Prefectului   transmite într-un comunicat de presă, ultimele date privind implementarea Programului pentru școli al României în perioada 2017-2023, în județul Teleorman, în luna ianuarie 2020.

În urma procedurii de licitație efectuate de către Consiliul Județean Teleorman, pentru toate unitățile de învățământ din județ, au fost încheiate contractele subsecvente de furnizare produse lactate pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de 4 ore, pentru anul școlar 2019-2020, cu SC SIMULTAN SRL, cu sediul în loc. Făget, jud. Timiș, și pentru produse de panificație cu SC LOGISTIC MEDIA POP ART SRL, cu sediul în loc. Ocna Mureș, jud. Alba pentru zonele: Alexandria,Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede și Videle.

Pentru zona Zimnicea contractul pentru produse de panificație a fost încheiat cu Asocierea SC VEL PITAR SA (cu sediul în loc. Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea) – SC VELROM SRL (cu sediul în loc. Târgoviște, jud. Dâmbovița).

De asemenea, au fost încheiate contracte de furnizare fructe proaspete (mere) cu SC LIBRO EVENTS SRL, cu sediul în sat. Căldăraru, com. Cernica, jud. Ilfov.

Distribuția produselor lactate și de panificație s-a facut în școlile și grădinițele cu program normal începând cu data de 9 septembrie 2019.

Conform datelor comunicate de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman, în luna ianuarie 2020 s-au distribuit produse lactate și de panificație precum și mere unui număr de 27.602 preșcolari și elevi, după cum urmează: 358.717 produse de panificație (241.377 cornuri și 117.340 pachete biscuiți), 244.713 produse lactate (162.223 porții lapte și 82.490 iaurturi) și 134.428 mere.

În două unități de învățământ din mediul rural s-au desfășurat acțiuni dedicate consumului de fructe și de lapte, dezbateri, activități educative practice.

Serviciile publice cu atribuții de control au efectuat verificări și au dispus măsuri legale, atunci când situația a impus-o.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button