Actualitate

În Teleorman,25 de persoane venite din “zonă roșie” în ultimele 24 de ore au fost plasate în carantină

Pentru limitarea şi prevenirea răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus, Direcția de Sănătate Publică Teleorman monitorizează în prezent 2629 de persoane aflate în izolare la domiciliu și supraveghere epidemiologică pasivă.

La nivelul județului Teleorman, 36 de persoane se află în momentul de față în carantină instituționalizată (25 de persoane au intrat au intrat în carantină în ultimele 24 de ore, venind din „zona roșie”). Astăzi, 26.03.2020, o persoană carantinată într-unul dintre centrele din județ a încheiat perioada de 14 zile și a fost transportată la domiciliu.

La data de 25.03.2020, în urma activităților efectuate pentru verificarea respectării măsurilor instituite pentru prevenirea răspândirii COVID-19, polițiștii au identificat o persoană care nu a respectat condițiile izolării la domiciliu, aceasta fiind sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei și condusă într-un centru de carantină din județ.

În prezent, două persoane se află internate în spital la Turnu Măgurele și Zimnicea. Situația prezentată este corespunzătoare datei de 26 martie a.c., ora 14:00.

Instituția Prefectului – Județul Teleorman face apel la persoane fizice, organizații nonguvernamentale și companii private pentru acordarea de sprijin voluntar în desfășurarea activităților privind gestionarea situației create de COVID-19.

În județul Teleorman, la această dată, în urma activității de monitorizare a persoanelor aflate în izolare și a celor cu vârsta de peste 65 de ani, au fost identificate diverse cazuri în care ar fi nevoie de sprijinul comunității. Mai exact, este vorba despre persoane care, aflându-se în izolare sau având vârsta de peste 65 de ani, se confruntă cu mari dificultăți din cauza faptului că sunt singure sau nu pot beneficia în acest moment de ajutorul familiei.

Îi rugăm, așadar, pe cei care vor să răspundă provocării și să ajute prin muncă voluntară persoanele aflate în dificultate, să anunțe la adresa voluntariat@prefectura-teleorman.ro sau la telefon 0747256444, unde să lase datele de contact și să indice localitatea din județ în care pot ajuta.

Activitatea de voluntariat va fi coordonată de autoritățile locale, în conformitate cu prevederile ordonanțelor militare și a celorlalte acte emise de autorități, cu respectarea de reguli specifice, astfel încât acțiunile să se desfășoare în condiții de siguranță în actualul context.

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button