Actualitate

În ultimele 72 de ore, polițiștii au intervenit la aproximativ 270 de evenimente

Comunicat de presă

În ultimele 72 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, în perioada 16 – 18 aprilie a.c., polițiștii au intervenit aproximativ 270 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 249 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat aproximativ 570 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 200.000 de lei, au reținut 48 de permise de conducere și au retras șase certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulație pe drumurile publice.

În ultimele 72 de ore, la nivelul județului au fost înregistrate patru accidente rutiere (Vitănești, Alexandria, Călmățuiu), soldate cu rănirea a nouă persoane, în cauze fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

De asemenea, polițiștii au constatat 13 infracțiuni privind circulația pe drumurile publice, dintre care cinci pentru conducere fără permis, iar șapte pentru conducere sub influența alcoolului (cea mai mare valoare înregistrată de aparatul etilotest fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat).

Polițiștii teleormăneni atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

La data de 17.04.2021, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri au desfășurat activități pe linie de mandate și persoane urmărite, fiind depistat un bărbat de 32 de ani, din comuna Gratia, împotriva căruia Judecătoria Cornetu a emis mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă. Bărbatul a fost încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranță Giurgiu

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button