Actualitate

În ultimele 72 de ore, polițiștii teleormăneni au aplicat peste 700 de sancțiuni contravenționale

Buletin informativ

În ultimele 72 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Astfel, în perioada 19 – 21 martie a.c., polițiștii au intervenit la peste 200 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 187 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat peste 700 au aplicat peste 700 de sancțiuni contravenționale în valoare aproximativ 260.000 de lei, au reținut 40 de permise de conducere și au retras 18 certificate de înmatriculare pentru diverse abateri de la normele privind circulație pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri au constatat 12 infracțiuni privind circulația pe drumurile publice, dintre care șase privind conducerea unui autovehicul de către o persoană care nu deține permis de conducere și patru pentru conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Astfel, la data de 19.03.2021, polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Dobrotești au depistat un bărbat în vârstă de 54 de ani din comuna Balaci, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Tecuci, deși ar fi consumat băuturi alcoolice. Rezultatul testării cu aparatul alcooltest a indicat o valoare de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice de sânge necesare stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, polițiștii turneni au depistat un bărbat de 55 de ani, din localitate, care conducea un autoturism pe strada Argeșului, prezentând halenă alcoolică. Rezultatul testării cu aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Polițiștii teleormăneni atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

La data de 19.03.2021, polițiștii din Alexandria au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și au emis ordin de protecție provizoriu în cazul unui bărbat din localitate, care și-ar fi agresat fizic soția.

La data de 21.03.2021, polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Municipiului Roșiori de Vede – Biroul Investigații Criminale, au desfăşurat activităţi pe linie de mandate și persoane urmărite, fiind depistate două persoane împotriva cărora au fost emise mandate de arestare preventivă de către Judecătoria Roșiori de Vede, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, acestea fiind încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Teleorman.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button