Actualitate

Incendiu izbucnit de la o butelie, în Nanov!

Nu s-au înregistrat victime

Astăzi, a izbucnit un incendiu la o casă de locuit în localitatea Nanov. La fața locului au intervenit pompierii Detașamentului Alexandria cu 2 mașini de stingere și o ambulanță SMURD.

Incendiul a fost localizat și lichidat la nivelul unei bucătării, unde au fost distruse bunuri estimate la circa 4000 de lei, reprezentând un aragaz, o hotă, un geam termopan, acoperișul pe circa 1 mp și mai multe materiale textile.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că proprietara, după ce a montat o butelie nouă la aragaz, a verificat etanșeitatea garniturilor cu flacără.

Din fericire, la această intervenție nu s-au inregistrat victime.

Pentru evitarea unor evenimente asemănătoare, recomandăm cetățenilor următoarele măsuri de prevenire:

✅ buteliile de gaz utilizate trebuie să fie menținute la distanţă faţă de aparatul de gătit, iar furtunurile de alimentare să aibă la capete coliere de fixare şi să nu prezinte fisuri;

✅ nu trebuie folosită flacăra pentru verificarea etanşeităţii buteliei, a garniturilor sau a furtunului/conductei de gaz. Verificarea buteliei trebuie facută doar cu emulsie de apă cu săpun;

✅ buteliile nu trebuie încălzite cu flacără și nici folosite în poziţie culcată, răsturnată sau înclinată;

✅ în cazul în care simțiți miros de gaz metan în casă, trebuie neapărat să știți cum să reacționați, astfel încât să nu provocați o explozie care v-ar putea pune viața în pericol, și anume:

1) aerisiți imediat locuința, prin deschiderea geamurilor și a ușilor;

2) nu folosiți aparatura electronică și electrocasnică;

3) nu utilizați curentul electric, nici măcar pentru iluminarea locuinței;

4) nu verificați problema mirosului de gaz cu ajutorul focului.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button