Actualitate

Incendiu izbucnit de la un trăznet la o locuință din Alexandria

Comunicat de presă

Au fost salvate două case de locuit, patru mașini, un solar și mai multe bunuri de uz gospodăresc

Concomitent cu misiunile derulate pentru îndepărtarea efectelor negative ale fenomenelor meteorologice, pompierii militari alexăndrineni au avut și o intervenție de stingere a unui incendiu, izbucnit în gospodăria unui cetățean din municipiul Alexandria, care a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, în jurul orei 22.55.

La sosirea primelor echipaje de salvatori, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SAJ Teleorman, focul se manifesta generalizat la mai multe anexe gospodărești, unde se regăseau peste 30 de tone de lemne de foc, scule electrice, o betonieră, o mașină de spălat și un cazan de țuică, iar în apropierea focarului se afla și un autoturism, afectat de temperatura ridicată, în proporție de circa 10%.

Intervenția pompierilor a continuat prin protejarea bunurilor din apropiere, pe toate laturile, dar și pentru stingerea tuturor focarelor, fiind realizate dispozitive circulare. Din păcate, misiunea a fost îngreunată din cauza unor probleme apărute la rețeaua de hidranți a orașului, care prezentau o presiune scăzută și de la care nu se puteau alimenta autospecialele de intervenție, acest lucru fiind cauzat, cel mai probabil, de o defecțiune produsă de fenomenele meteorologice. Având în vedere acest aspect, forțele de intervenție de la locul eveimentului au fost suplimentate cu alte două autospeciale de stingere de mare capacitate, de la Detașamentele de Pompieri Roșiorii de Vede și Zimnicea.

Incendiul a fost stins în totalitate, după aproape cinci ore, în limitele găsite. Au fost salvate bunuri materiale apreciate la peste 400000 de lei, constând în două case de locuit, patru mașini și un solar, în timp ce valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 17000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit că evenimentul s-a produs de la un trăsnet. Din fericire, nu au fost înregistrate victime omenești.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button