Actualitate

Incendiu izbucnit într-un apartament din Zimnicea!Flăcările au izbucnit de la un fier de călcat

Ieri după-amiază, la ora 16.34, pompierii militari au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament din orașul Zimnicea, pe strada Romană.

Cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, salvatorii au reușit să localizeze și să lichideze flăcările în aproximativ o oră, în urma cărora au fost distruse bunurile materiale dintr-un dormitor ( un pat, un televizor, o ușă și tencuiala de pe pereți). Valoarea pagubelor a fost apreciată la suma de 8000 de lei, iar cea a bunurilor salvate la peste 50000 de lei.

Din verificările efectuate la fața locului, a reieșit faptul că incendiul a izbucnit de la un fier de călcat aflat sub tensiune, nesupravegheat, proprietarul neaflându-se acasă la sosirea pompierilor.

24 de ore din 24 în slujba cetățenilor

 

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman au acționat pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 47 de evenimente, astfel:

– 23 de intervenții ale echipajelor SMURD pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

– 9  incendii, dintre care 7 de vegetație uscată, gunoi menajer și miriști și 2 incendii de locuințe;

– 5 transporturi de persoane confirmate cu virusul SARS CoV-2 către unitățile spitalicești;

– 6 decontaminări ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus;

– 4 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului SARS COV-2.

Pe linia prevenirii situațiilor de urgență, inspectorii unității noastre au efectuat trei instruiri și patru controale de specialitate la diferiți operatori economici, aplicând pentru neregulile constatate 8 sancțiuni contravenționale.

De reținut! În cazul în care observați producerea unui eveniment care poate pune în pericol viața și bunurile materiale ale cetățenilor, anunțați imediat situația la numărul unic pentru apeluri de urgență 112! Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24!

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button