Actualitate

Incendiu la Casa de Cultură din Turnu Măgurele!

Buletin informativ

În ultimele 24 de ore, pompierii militari teleormăneni au fost solicitați să intervină la un număr de 44 de evenimente, dintre care 28 de misiuni SMURD, 2 incendii, 3 evenimente rutiere, 6 activități de verificare/recunoaștere a secțiilor ATI și 5 misiuni de verificare a persoanelor carantinate.Cea mai dificilă intervenție a fost azi-noapte, în municipiul Turnu Măgurele, la incendiul izbucnit în incinta Casei de Cultură, aceasta fiind o clădire dezafectată însă cu foarte multe materiale combustibile în interior.

Evenimentul a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, la ora 01.45, iar la sosirea primelor echipaje de pompieri s-a constatat faptul că incendiul se manifesta generalizat, pe aproximativ 800 mp, cu pericol de distrugere a întregului imobil și propagării la bunurile din imediata vecinătate. Pentru lichidarea incendiului, forțele de intervenție au fost suplimentate progresiv, la fața locului acționându-se cu patru autospeciale de lucru cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD. Focul a fost localizat și lichidat în limitele găsite, după aproape trei ore, pompierii reușind să salveze bunuri apreciate la peste 200 000 de lei.

Au ars ori au fost distruse de flăcări sala de spectacol, pe circa 800 mp, podul din zona scenei pe aproximativ 300 mp și izolația fonică de pe pereții interiori, toate aceste pagube fiind estimate la suma de 100000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reișit că evenimentul a fost provocat intenționat de către o persoană necunoscută, motiv pentru care autoritățile competente au preluat cazul pentru cercetări. Din fericire, la această intervenție nu s-au înregistrat victime omenești.

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button