Actualitate

Începând de astăzi, se redeschide Clubul Pensionari din Alexandria

Comunicat de presă

Primăria Municipiului Alexandria va redeschide, într-o locație nouă și reabilitată, Clubul Pensionarilor începând de astăzi, în incinta Pieței Alexandria, la etaj – Hala veche, având o suprafață de aprox. 650 mp.

În anul 2019 s-au demarat lucrările privind reamenajarea spațiului mai sus-menționat în vederea compartimentării cu birouri pentru toate asociațiile de pensionari legal constituite, spații pentru biliard, șah, rummy, bibliotecă, sală de lectură și zonă de socializare cu acces la internet, oficiu dar și sală multifuncțională. Lucrările au fost finalizate în anul 2020 dar, în contextul pandemiei de COVID-19 și pentru a limita răsândirea noului coronavirus, porțile clubului au rămas închise până anul acesta.

Lucrările au constat în refacerea acoperișului, reparații interioare, montare pardoseală, reparații grupuri sanitare, realizarea instalațiilor (sanitare, electrice, termice, ventilație), placare și reabilitare scară și balustradă, transformare lift de marfă în lift de persoane, amenajare rampă pentru persoanele cu dizabilități (din stradă în clădire și în interior, până la lift), dotări.

Menționăm că biblioteca are aproximativ 150 de locuri disponibile și, îi mulțumim pe această cale d-nei Drăghici Alexandrina pentru generozitatea sa privind donația însemnată de cărți, aproximativ 700 de volume. Totodată precizăm faptul că a contribuit semnificativ la esteticul clubului donând astfel: 20 de tablouri și 5 icoane, unele dintre acestea fiind aduse din Ierusalim.

Pe lângă bibliotecă, au mai fost amenajate 2 săli de tenis de masă, o sală de biliard, o sală de șah/ table/ rummy, fiind delimitate prin amplasarea unor paravane mobile.

Începând cu data de 23 august 2021, cele mai multe dintre concursurile dedicate Zilelor Municipiului Alexandria 2021 (tenis de masă, rummy, table, șah), se vor desfășura în incinta clubului.

 

 

 

 

 

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button