Actualitate

Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Comunicat de presă

Încălcarea regulilor privind circulația pe drumurile publice constituie unul dintre factorii care pun în pericol integritatea corporală, viața și sănătatea participanților la trafic și nu numai.

De la începutul anului și până în prezent, pe raza județului Teleorman s-au produs 99 de accidente rutiere, în urma cărora nouă persoane au decedat, șase au fost grav rănite, iar 131 au suferit vătămări ușoare.

Privind cauzele generatoare ale accidentelor rutiere, la nivelul județului Teleorman, amintim că cele mai frecvente sunt neacordarea de prioritate vehiculelor, alte preocupări de natură să distragă atenția în timpul mersului și viteza neadaptată condițiilor de drum.

În ultimele 24 de ore, polițiștii teleormăneni au depistat doi bărbați care au condus autoturisme pe drumurile publice, deși nu aveau acest drept.

Astfel, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au depistat un bărbat de 59 de ani, din municipiul București, care conducea un autoturism pe VO6F, pe raza localității Alexandria, având exercitarea dreptului de a conduce suspendată din data de 05.04.2021.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roșiori de Vede au depistat un bărbat în vârstă de 70 de ani, tot din municipiul București, care conducea un autoturism pe DE 70, deși nu avea dreptul de a conduce autoturisme pe teritoriul României, având permis de conducere emis de autoritățile canadiene.

În ambele cauze au fost întocmite dosare penale.

Polițiștii atrag atenția cu privire la necesitatea respectării prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button