Actualitate

Întâlnire de lucru cu reprezentanții Asociațiilor Transportatorilor Rutieri din România

Comunicat de presă

În data de 24 martie 2021, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, alături de conducerea ANAF, a participat la o întâlnire de lucru cu reprezentanții Asociațiilor Transportatorilor Rutieri din România. Discuțiile au vizat tratamentul fiscal al diurnelor acordate în cazul detașărilor transnaționale, problematică generată de reîncadrarea acestora ca venituri de natură salarială în cadrul unor controale fiscale efectuate de ANAF, precum și anumite necorelări în legislația specifică.

Sectorul transporturilor are o contribuție importantă în PIB și trebuie să identificăm imediat aspectele care necesită clarificări, inclusiv din punct de vedere legislativ, astfel încât firmele din domeniu să beneficieze de un tratament fiscal corect. Am deschiderea către un dialog constructiv cu reprezentanții industriei transportatorilor din România și îi asigur de tot sprijinul meu. Am decis înființarea unui grup de lucru format din reprezentanții Ministerului Finanțelor, ANAF și membrii organizațiilor reprezentative din domeniul transporturilor. Obiectivul grupului de lucru este analizarea situației actuale fiscale și formularea, după caz, de propuneri privind îmbunătățirea acesteia.”, a declarat ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.

Grupul de lucru astfel format va avea în vedere suportul tuturor instituțiilor implicate în vederea îmbunătățirii și armonizării legislației aplicabilă în materie. Ministerul Finanțelor va trimite invitații de participare Ministerului Muncii și Protecției Sociale, precum și instituțiilor relevante din subordine, dat fiind că parte din temele discutate sunt de competența acestora.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button