Actualitate

Investiții importante în Teleorman.Sunt vizate infrastructura rutieră și scolară,precum și alimentarea cu gaze în mediul rural

Comunicat de presă

Investiții importante vor fi demarate, în perioada următoare, înTeleorman. Printre acestea se află extinderea DN 6, pentru fluidizarea traficului între Alexandria și București. 

Premierul Ludovic Orban, împreună cu membrii Cabinetului au avut, recent, o întâlnire cu reprezentanți ai Biroului Permanent Județean al PNL Teleorman, primari din județ și cu secretarul general adjunct al Guvernului, Cristi Barbu. În urma discuțiilor s-a decis demararea unor investiții importante în județul Teleorman care vizează infrastructura rutieră și școlară și înființarea de rețele de alimentare cu gaze în mediul rural.  

Unul dintre proiectele de investiții care vor fi demarate în viitor este extinderea DN 6. Este un proiect mult așteptat de teleormănenii care se deplasează între Alexandria și București și care, acum, sunt nevoiți petreacă zeci de minute în trafic, pentru a parcurge o distanță de mai puțin de 90 de kilometri. Extinderea DN 6 este necesară și pentru ceilalți români care au nevoie ajungă, prin Teleorman, la Craiova sau Timișoara. 

Înființarea rețelei de alimentare cu gaze este, de asemenea, un proiect necesar pentru zonele rurale ale Teleormanului, care va permite îmbunătățirea calității vieții oamenilor din satele și comunele județului.  

Totodată, premierul Ludovic Orban a anunțat faptul Ministerul Educației a alocat suma de 1,5 milioane de lei pentru reabilitarea școlilor din mediul rural. Astfel, unitățile de învățământ din Teleorman vor beneficia de bani pentru a demara lucrări de modernizare și de amenajare a toaletelor în interiorul acestora, pentru a le facilita accesul elevilor la igienă.   

La finalul discuțiilor prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat , în perioada următoare, mai mulți miniștri ai Cabinetului vor fi prezenți în județul Teleorman pentru a căuta și identifica noi oportunități de investiții menite îmbunătățească viața locuitorilor județului 

    

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button