Actualitate

IPJ Teleorman își modifică programul de lucru și recomandă cetățenilor să se prezinte la ghișeele de relații cu publicul doar în situații urgente

COMUNICAT

Începând cu data de 16.03.2020 până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire, activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar persoanelor fizice/juridice și adeverintelor cu mențiuni care pot face obiectul Registrului național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor la ghişeul de lucru cu publicul de la nivelul S.C.J.S.E.O. se va desfăşura, de luni până joi, între orele 08:30-11:00 şi 14:00-16:00, iar vineri între orele 08:30-11:00.

Începând cu data de 16.03.2020 până la data de 31.03.2020, cu posibilitatea de prelungire, activitatea de eliberare a certificatelor de cazier judiciar persoanelor fizice/juridice și adeverințelor cu mențiuni care pot face obiectul Registrului național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor la ghişeele de lucru cu publicul de la nivelul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, se va desfăşura, de luni până vineri între orele 09:00-11:00.

Recomandăm ca prezentarea la ghişeele de relaţii cu publicul să se realizeze numai în situaţii urgente, când documentul (certificatul de cazier judiciar, certificatul de integritate comportamentală) este absolut necesar, iar obţinerea acestuia nu poate fi amânată până la stabilizarea situaţiei.

Pe site-ul I.P.J Teleorman există model de cerere pentru eliberarea certificatelor de cazier judiciar, astfel încât cetăţenii se pot prezenta cu formularul direct completat la ghişee, economisind timpul de aşteptare.

Recomandăm instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice să solicite „extras de pe cazierul judiciar” în baza consimțământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice” (conform art. art.20 alin.7 din Legea nr.290/2004 republicată și modificată).

Recomandăm instituțiilor publice și organelor de specialitate ale administrației publice, centrale și locale, să solicite copie de pe Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor în baza consimțământului expres al persoanei (conform art. art.17 alin.2 din Legea nr. 118/2019 privind Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum și pentru completarea Legii nr. 76/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național de Date Genetice Judiciare).

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button