Actualitate

ISJ Teleorman a centralizat rezultatele simulării examenului de Bacalaureat.Mii de elevi absenți

Inspectoratul Școlar Județean Teleorman a centralizat rezultatele simulării probelor scrise a examenului de bacalaureat  ,care s-a desfășurat în perioada 28-31 martie.

La clasa a XI a ,la limba și literatura română ,din 2416 elevi înscriși s-au prezentat 1696 de elevi.Rata de promovare este de 56,43%,față de 56,52 anul trecut.La proba obligatorie a profilului s-au prezentat 1600 de elevi din care au promovat un procent de 31,88%.

La clasa a XII a din totalul de 2555 de elevi înscriși,la limba și literatura română un elev a fost eliminat ,iar 689 nu s-au prezentat.Din aceștia 62,79% au promovat ,față de 58,67 în anul școlar precedent.La proba obligatorie a profilului au fost 1806 elevi   și au promovat 51,22%,față de 47,68% anul trecut.La proba la alegere a profilului și specializării ,probă susținută doar de elevii clasei a XII a ,rata de promovare este de 63,83%,un elev a fost eliminat și 829 de elevi au absentat.

La nivelul fiecărei unități de învățământ rezultatele vor fi analizate prin discuții individuale cu elevii,dezbateri la nivelul clasei,ședințe cu părinții,dar și  în consiliul profesoral, în vederea adoptării unor masuri adecvate,cu scopul de a îmbunătății performanțele școlare.

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean  situația va fi analizată pentru fiecare unitate de învățământ cu rată de promovare scăzută și se vor propune măsuri de remediere a situației.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button