ActualitateSocial

Locuință distrusă de flăcări în comuna Vîrtoape

Un puternic incendiu a izbucnit,noaptea trecută ,la o locuință din satul Vîrtoapele de Jos,existând riscul de a se propaga la alte locuințe și anexe.

La fața locului s-au deplasat trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede,cu două autospeciale cu apă și spumă și o ambulanță Smurd,precum și un echipaj din cadrul Detașamentului Alexandria,cu o autospecială cu apă și spumă.

La sosirea pompierilor incendiul se manifesta generalizat,iar persoanele aflate în locuință,patru adulți și trei copii,au reuțit să iasă la timp,după ce unul dintre copii a observat flăcările.

La intervenție au participat și membrii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Vîrtoapele  cu o mașină de stingere.

Incendiul a fost localizat și stins în totalitate după aproape trei ore de intervenție.

Flăcările au distrus în totalitate locuința realizată din paiantă și cărămidă,învelită cu astereală din lemn ,tablă și plăci de azbociment,alcătuită din patru dormitoare ,o bucătărie și trei holuri pe o suprafață de 12omp,patru televizoare,două frigidere,o ladă frigorifică,un aragaz,două butelii ,trei calculatoare și piese de mobilier.

Intervenția pompierilor a fost dificilă deoarece focul a fost observat cu întârziere ,existând cantități mari de materiale combustibile și fum dens provenit de la acestea.

O persoană de gen feminin a fost asistată de paramedici în urma unui atac de panică ,însă a refuzat transportarea la spital.

Valoarea pagubelor a fost estimată la suma de 50 mii lei,iar cea a bunurilor salvate la peste 40 mii lei,reprezentând locuințele din apropiere.

Din primele cercetari efectuate la fața locului reiese că incendiul a izbucnit de la un scurtcircuit electric.

Afișați mai mult

Adrian Neagu

Redactor/operator imagine

Articole similare

Back to top button